مطالب ارزنده

خواص باقلا | Bean properties

baghala

دو نوع باقلا داریم ، باقلای تازه طبعی سرد و تر دارد ، باقلای خشک طبعی سرد و خشک. این گیاه سرشار از ویتامین های آ و ب و ث میباشد و سرشار از املاح معدنی از جمله آهن ، آهک و فسفر است. این گیاه برای کم خونی بسیار مفید است. توجه داشته باشید برخی از افراد به باقلا حساسیت شدید دارند پس در استفاده از آن دقت کنید.

– تقويت كننده مغز قلم استخوان‎ها مي‎باشد.

– خشك شده آن قدرت غذايي‎اش بيشتر از تازه آن مي‎باشد ولي ويتامين ث آن كم مي‎شود.

– در عين حال كه براي كم خوني مفيد است ولي افرادي كه نسبت به آن حساسيت دارند از خوردن آن خودداري كنند. چون گلبول‎هاي خون آن‎ها سفيد مي‎شود و سريعاً دچار كم‎خوني مي‎شود و اگر چنانچه خون تزريق نكنند امكان مردن آن‎ها به‎وجود مي‎آيد.

– براي از بين بردن لكه‎هاي پوست باقلا را پخته له نموده به‎صورت ماسك روي پوست بگذاريد.

– كساني كه نقرس دارند 40 گرم باقلا را در يك ليتر آب بجوشانند و در فواصل غذا يك فنجان بنوشند.

– براي درمان رماتيسم و درد مفاصل و سياتيك از روش شماره 8 استفاده شود.

– كساني كه لاغر هستند جهت تقويت باقلا بخورند.

– باقلا نيرو دهنده غرايز جنسي است.

– سريع الهضم است.

– براي درمان ورم پروستات باقلا را آب پز نموده همراه آب آن ميل شود.

– يك ماسك شاداب كننده پوست: يك قاشق غذاخوري گرد باقلا با گلاب مخلوط كرده روي صورت بگذاريد.

– آرد باقلا به‎صورت ماسك ضد رويش مو است.

– حضرت امام رضا(ع) فرموده‎اند: باقلا ساق‎ها را محكم مي‎نمايد و خون تازه در بدن توليد مي‎نمايد.

– حضرت امام صادق(ع) فرموده‎اند: باقلا بخوريد زيرا معده را دباغي مي‎كند.

– براي بازشدن دمل آرد باقلا را به‎صورت ضماد بگذاريد.

– باقلا براي سرفه‎هاي خشك مفيد است و پاك كننده ريه و سينه مي‎باشد.

– براي التيام محل ضرب‎خوردگي آرد باقلا را با آرد جو مخلوط نموده به‎صورت ضماد بگذاريد.

– براي ورم پستان كه در اثر انعقاد شير باشد از روش شماره 20 استفاده كنيد.

– براي جلوگيري از برگشت مو به داخل چشم (مژه) از سرمه آرد باقلا استفاده كنيد.

– با درمان گوشه‎هاي انگشت، برگ باقلا را جوشانده انگشت خود را در آن فرو ببريد.

– زياده‎روي در خوردن باقلا باعث كندشدن ذهن مي‎گردد.

– براي درمان يبوست از باقلاي تازه به‎صورت آب‎پز استفاده كنيد.

– براي جلوگيري از سفيدشدن مو گل باقلا را به‎صورت ضماد روي مو بگذاريد.

– براي درمان كيسه صفرا پوست باقلا را خشك كرده آرد نماييد در آب‎جو حل كنيد صبح ناشتا ميل شود.

– براي درمان سوختگي آتش ضماد برگ و پوست باقلا را بگذاريد.

– براي درمان ميگرن از دم‎كرده گل آن استفاده كنيد.

– براي آسان شدن هضم باقلا، ابتدا باقلا را در آب خيسانده به مدت 24 ساعت سپس پخته كنيد.

– خوردن باقلا براي تقويت عصبي و روحي مفيد مي‎باشد.

– براي دفع سنگ كليه از دم‎كرده گل باقلا استفاده شود . 60 گرم در يك ليتر آب به مدت 20 دقيقه دم‎كرده به تدريج ميل شود.

– براي درمان تشنج از روش شماره 32 استفاده شود.

– براي رفع ورم مثانه كه ناشي از وجود سنگ مي‎باشد مانند شماره 32 استفاده كنيد.

– براي درمان آب آوردن انساج از روش 32 استفاده كنيد.

– براي درمان چركين شدن كليه و لگنچه (پيلونفريت) پوست سبز روي باقلا كه تازه است در آب پخته و از اين جوشانده روزي 20 گرم ميل شود تا بهبودي حاصل گردد يا اين كه پوست باقلا را خشك نموده هرصبح ناشتا يك گرم يا دو گرم از آن را همراه دم‎كننده كاكل ذرت ميل كنند و يا از روش شماره 32 استفاده كنند.

– براي درمان چركين شدن ادرار مي‎توان از روش 36 يا 32 استفاده كرد.

– دم‎كرده گل باقلا ضدتشنج است به روش 32 مصرف شود.

– براي درمان اسهال باقلا را با آب و سركه بپزيد و با پوست بخوريد.

– ضماد باقلاي پخته به محل گازگرفتگي سگ‎ها باعث مي‎شود كه سم آن را به طرف خود بكشد و از خطر آن جلوگيري كند.

خواص گوجه فرنگی | Tomato properties

گوجه فرنگی از جمله سبزیجات پرخاصیت است كه اگرچه به صورت پخته و رب – در غذا – زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی مصرف آن به صورت خام بسیار مفیدتر است.
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین‌های C و A ، اسیدفولیك یا بتا كاروتن و مقدار كمی ویتامین‌های گروه B شامل B1، B2، B3، B5 و همچنین دارای مواد معدنی مختلف شامل كلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، كمی آهن، مس و روی نیز هست.
خواص درمانی گوجه فرنگی

گوجه فرنگی اشتهاآور، برطرف‌كننده ضعف و خستگی، تقویت‌كننده سلسله اعصاب و همچنین قلب و دستگاه گردش خون است. متخصصان همواره مصرف آن را به بیماران مبتلا به دردهای مفاصل و همچنین رماتیسم و نقرس توصیه می‌كنند. در ضمن گوجه‌فرنگی برای رفع مسمومیت‌های مزمن، بالا بودن اوره و چربی خون، درمان یبوست، دفع رسوبات ادراری و صفراوی نیز مفید شناخته شده است. در ضمن با توجه به اینكه گوجه فرنگی حاوی ویتامین A است، خوردن آن در تقویت بینایی، سلامت پوست و مخاط‌ها بسیار مؤثر است.

گوجه فرنگی دشمن سرطان

گوجه فرنگی نیز مانند هر میوه و سبزی دیگری باید رسیده باشد و ظاهری بدون لك و سالم داشته باشد و برای نگهداری كوتاه‌مدت آن حتی تا 15 الی 20 روز نیز یخچال بهترین مكان است ولی برای زمان بیشتر از آن می‌توان روش فریز كردن را انتخاب كرد. اگرچه در سال‌های اخیر گوجه فرنگی در تمام فصول سال یافت می‌شود ولی به لحاظ طعم و رنگ با انواع تابستانه آن متفاوت است. بنابراین برای استفاده از طعم گوجه فرنگی‌های تابستانه در پخت و پز زمستانی، شما می‌توانید آنها را ابتدا به صورت ریز خرد كرده یا رنده كنید، سپس بدون روغن در تابه‌ای ریخته و روی اجاق گاز بپزید. پس از آنكه آب آن بخار شد و گوشت رنده شده آن غلظت نسبی‌ای پیدا كرد، آن را در یك ظرف یا كیسه فریزر بسته‌بندی كرده و در فریزر نگهداری كنید.

ارزش غذایی یك عدد گوچه‌فرنگی تازه

كالری / 24

ارزش غذایی گوجه فرنگی تازه

چربی / 0 گرم

چربی اشباع شده / 0 گرم

كلسترول / 0 میلی‌گرم

كربوهیدرات / 5 گرم

پروتئین / 1 گرم

فیبر رژیمی / 1 گرم

سدیم / 6 میلی‌گرم

ویتامین C / 15 میلی‌گرم

پتاسیم / 292 میلی‌گرم

مضرات گوجه فرنگی :

در بعضی از اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشكال صورت می گیرد آنهائیكه معده حساس دارند نباید درخوردن گوجه فرنگی افراط كنند .

بعضی از افراد نسبت به گوجه فرنگی حساسیت دارند اینگونه افراد نیز نباید گوجه فرنگی بخورند.

خواص کشمش | Raisins properties

کشمش
سبز: انگور دانه دار، بلند، کشیده و سبز است و با گوگرد خشک است.
طلائی: میوه رسیده انواع مختلف انگور بی دانه اطلاق می شود که به رنگ زرد کهربا یی یا قهوه ای روشن موجود است که با دود گوگرد خشکمی شود.
فوایدکشمش:
انگور خشک شده است . که شامل آهن، پتاسیم، کلسیم، و ویتامین های گروه B می باشد. همچنین منبع بسیار خوبی از ویتامین D و استروژن است. از سوی دیگر، حاوی آنتی اکسیدان است که باعث جلوگیری از ویرانی سلول ها می شود.
مراکز کشت :بهترین نوع کشمش در تاکستان ،کاشمر و بوئین زهرا تولید می شود.
وزن /بسته بندی کشمش :درپاکت های 3کیلویی

خواص پسته | Pistachio properties

پسته
پسته گیاهی است که از دیرباز در نقاط مختلف ایران کشت می شده است و جنگلهای وحشی پسته در ناحیه شمال شرق ایران به ویژه مرز افغانستان و ترکمنستان وجود دارد و گمان می رود که درخت پسته حدود 4-3 هزار سال قبل در ایران اهلی شده و مورد کشت و کار قرار گرفته است. در این نوشتار سعی شده به طور خلاصه و مفید، مطالب کاربردی به زبان ساده بیان شود. امید است روزنه ای برای تأمین نیاز کشاورزان باشد. انشاالله
اکبری:
یکی از ارقام تجاری پسته است که از نظر اقتصادی دارای بالاترین ارزش می ﺑﺎشد. میوه ‍ﮬﺎی آن بادامی شکل، کشیده و ‏درشت هستند. از خصوصیات این رقم رشد رویشی زیاد آن برگ‍های متراکم، سطح وسیع برگ، محصول زیاد، دیر‍ﮔﻠﻲ و ‏دیررسی بوده که در دهه سوم شهریور ماه قابل برداشت می ‍ﺑﺎشد. پسته اکبری دارای چوب بسیار محکم و فشرده است.
كله قوچي :‏
‏ درشتي ميوه فندقي شكل و عملكرد خوب اين رقم سبب شهرت و گسترش آن شده است. اين رقم نسبت به كمبودي آب و مواد ‏غذائي حساس بوده و اكثريت برگ‍هاي آن مركب 5 برگچه اي هستند و برگچه انتهائي بزرگ‍تر از برگچه هاي جانبي مي ﺑﺎشد. ‏رقمي زودگل بوده و به همين دليل بيشتر در معرض خطر سرماي دير رس بهاره و خسارت ناشي از آن قرار دارد. اين رقم در ‏دهه دوم شهريور ماه قابل برداشت است و از اين نظر جز ارقام متوسط رس مي باشد.‏
فندقی:
در حال حاضر بیشترین سطح زیر کشت باغات پسته کشور از این رقم می باشد و بیشترین تولیدات در کشور رقم فندقی است. البته بسته به شرایط آب و هوایی از اول شهریور تا پایان شهریورماه قابل برداشت است. رقم فندقی به صورت درختچه است و درخت آن نسبت به سایر ارقام آن ارتفاع کمتری دارد. از نظر تجاری بسیار با ارزش برای صادرات می باشد.
احمدآقایی:
از خانواده بادامی می باشد این نوع رقم از بازار پسندی بسیار خوبی در داخل و خارج برخوردار است و مغز آن نسبت به سایر ارقام آن دارای سرخی خاصی است. احمدآقایی مصرف آجیلی زیادی نسبت به سایر ارقام پسته دارد.
فوایدپسته :
میوه مقوی است که حاوی ویتامین های B1، B3 وE است. ضمنا حاوی مواد مغذی مانند آهن، پتاسیم، فسفر، کلسیم است.همچنین های به علت آهن فراوان خون ساز است .
خواص پوست سبز پسته
پوست سبز پسته از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و دارای خواص زیر می باشد.
1- پوست سبز پسته برای رنگرزی به کار می رود.
2- بهترین دارو برای رفع بوی بد دهان است.
3- جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.
4- برای استحکام اثه، مالیدن آن روی لثه یا جویدن آن مفید است.
5- دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
6- دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است.
7- برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آن را بنوشید

خواص پوست سفید پسته
پوست سفید پسته خاصیت قابض دارد و برای بواسیر بسیار مفید است. باعث تسکین درد و تخفیف بیماری می شود. برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب جوشاند و آن را داخل لگنی بریزید و شخصی که این بیماری را دارد برای چند دقیقه در آن بنشیند

خواص و فواید مغز پسته
مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
1- مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و کسانی که به کم خونی مبتلا هستند باید حتما روزانه مقداری پسته مصرف نمایند.
2- پسته معده را تقویت می کند.
3- مغز و دهان را تقویت می کند.
4- برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
5- خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند.
6- پسته برای تسکین سرفه مفید است
7- اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
8- جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مفید است.
2- 9-مصرف مغز سبز پسته برای مبتلایان به چربی خون، بجای مغز معمولی پسته توصیه میشود

مضرات مصرف زیاد پسته :

مصرف زیاد پسته باعث می شود که مقدار ازت در خون بالا رود و شاید به همین علت است که عده ای معتقدند پسته باعث کثیف شدن خون می شود، البته اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماری های نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه باید از خوردن پسته خودداری کنند.

مراکز کشت :بهترین پسته در جهان در ایران است که در کرمان، رفسنجان ، سیرجان و دامغان تولید می شود.
وزن /بسته بندی پسته : کیلوگرم

خواص گردو | Walnut Properties

گردو
گردو و خواص درمانی آن را بشناسیم
مهر ۸, ۱۳۸۵ توسط : admin موضوع : اخبار گیاهان دارویی
۶ نظر
گِردو (نام علمی: جنس Juglans) درختی است گلدار (Magnoliophyta) از رده دولپه ای ها(Magnoliopsida)، از تیره توس ها (Fagales) خانواده گردوها(Juglandaceae).
نام گردو به هر گونه درخت از خانواده گردو اطلاق می‌شود. آنها درختانی برگریز هستند به ارتفاع ۴۵-۱۰ متر، با برگهای شانه‌ای به طول ۹۰-۲۰ سانتیمتر، تعداد ۲۵-۵ برگچه و جوانه‌ها دارای درونه حفره دار هستند که این ویژگی در همه بال میوه ای ها (Pterocarya) مشترک است بجز گردوهای امریکایی (Carya) در همین خانواده.
از معروفترین مناطق کشت گردو در ایران منطقه تفرش در استان مرکزی است
شاید معروف‌ترین اعضای این رده گردوی سیاه (Juglans nigra) متعلق به شرق امریکای شمالی و گردوی ایرانی یا معمولی (Juglans regia) که بومی بالکان در جنوب شرقی اروپا، مرکز و جنوب غربی آسیا تا هیمالایا و جنوب غربی چین است، باشد. گردوی معمولی را درامریکا اغلب ولی به صورت نادرست گردوی انگلیسی می‌‌نامند. (این گونه بومی انگلیسی نیست).
این دو گونه از نظر چوب قابل توجهی که دارند دارای اهمیت می‌‌باشند. گریبانه‌های گردو به علت دارا بودن مقدار زیادی رنگ زرد – قهوه ای، منبع مهمی برای رنگ به شمار می‌رود.
دانه تمامی گونه‌هایی که در بالا به آنها اشاره شد و سایر گونه ها، خوراکی هستند اما گردوهایی که در فروشگاهها موچود می‌‌باشند از نوع گردوی ایرانی هستند. نوع باغی که به جهت پوسته‌های نازک مغز. پایداری در مناطق معتدله انتخاب گشت را گهگاه گردوی کارپات می‌‌نامند. گردو سرشار از روغن است و بصورت گسترده هم به شکل تازه و هم در غذا خورده می‌شود. آنها را باید در مکانهای خشک و خنک نگهداری کرد چون در شرایط گرم در مدت چند هفته- بویژه پس از کندن پوسته آن، فاسد می‌شوند.
یکی از معروفترین انواع گردوی ایرانی گردوی شهمیرزاد ( بهشت گمشده در کویر سمنان) می باشد.
ترکیبات شیمیایی:
مغز گردو دارای چند اسید آلی ، مقدر کمی اسانس ، اگزالات آهک و ویتامینهای A,B,C,D,E می باشد . همچنین مغز گردو دارای مقدر کمی ( ۱۲%) ارسنیک است .
برگ درخت گردو دارای ۳ درصد اینوژیت ، اسید الاژیک ، اسید گالیک و اسانسی با بوی مخصوص و مقدری پارافین ، تانن ، مواد چرب و املاح معدنی مانند کلسیم ، پتاسیم ، منیزیوم ، باریوم و همچنین کاروتن است .
پوسته گوشتدار میوه سبز گردو دارای امولسیون ، قند و اسیدهای آلی مانند اسید سیتریک ، اسید مالیک ، فسفاتها و اگزالات کلسیم است .
عصاره برگ درخت گردو خاصیت میکروب کشی و باکتری کشی درد .
در صد گرم مغز گردو خام و خشک مواد زیر موجود است
آب ۳/۵ گرم
پروتئین ۱۴/۸ گرم
مواد چربی ۶۵ گرم
مواد نشاسته ای ۱۳ گرم
کلسیم ۱۰۰ میلی گرم
فسفر ۳۸۰ میلی گرم
آهن ۳ میلی گرم
سدیم ۲ میلی گرم
پتاسیم ۵۰ میلی گرم
ویتامین آ ۳۰ واحد
ویتامین ب ۱ ۰/۳۵ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۱۲ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۱ میلی گرم
ویتامین ث ۲ میلی گرم
خواص داروئی:گردو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است روغن گردو که از قدیم برای پختن غذاها از آن استفاده می شد است روغنی است به رنگ زرد روشن که دارای طعم مطبوع و ملایم است و باسانی تند (اکسیده ) می شود.۱)گردو خون ساز و تصفیه کننده خون است
۲)گردو درمان کننده بیماریهای ریوی است
۳)گردو مسکن دل پیچه است
۴)اگر از گردو و عسل و مربا درست کنید برای اشخاص لاغر وتقویت و تحریک نیروی جنسی مفید است.
۵)مربای گردو ملین بوده و آپاندیس را تقویت می کند
۶)خوردن گردو از تشکیل سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا جلوگیری می کند
۷)پوست درخت گردو و پوست سبز گردو قابض است
۸)خوردن گردو برای تقویت جنسی مفید است
۹)گردو را با انجیر و موز بخورید مقوی حواس و مغز است
۱۰)اگر پوست تاز گردو را به دندان و لثه بمالید لثه و دندان را تقویت می کند
۱۱)دم کرده برگ درخت گردو برای درمان ورم مفاصل مفید است
۱۲)۵۰ گرم برگ گردو را در یک لیتر آبجوش ریخته و بمدت چند دققیه بجوشانید این جوشانده برای شست و شوی زخم ها و التیام انها بسیار مفید است .
۱۳) دم کرده برگ درخت گردو برای درمان ترشحات زنانه و بیماری سل مفید است
۱۴)جوشانده برگ درخت گردو درمان کننده سر درد ، سرمازدگی و بیماریهای پوستی است
۱۵)شیره قسمت سبز میوه را اگر چند بار روی زگیل بمالید آنرا از بین می برد
۱۶)قسمت سبز و تازه میوه گردو را اگر با آب بجوشانید و موهای خود را با آن رنگ کنید رنگ قهو ه ای به مو می دهد .
۱۷)برگ تازه درخت گردو حشرات موذی مانند بید و ساس را از بین می برد.
۱۸)اگر زن حامله روزی یک عدد گردو بخورد پس از زایمان پوست شکمش زیبایی خود را حفظ خواهد کرد
۱۹)چون گردو دارای مس می باشد بنابراین به جذب آهن در بدن کمک می کند
گردو از دوران ما قبل تاریخ وجود داشته است. در قرون وسطی اعتقاد بر این بود که گردو سر درد را معالجه می‌کند حتی شواهد دال بر وجود یک باغ گردوی بسیار زیبا در باغ های معلق بابل وجود دارد. گردو هم به صورت خشکبار و هم به صورت تازه و خورده می‌شود و از آن در تهیه برخی از غذاها استفاده می‌شود. گردو منبع خوبی از فسفر، پتاسیم، منیزیم، پروتئین و ویتامین E است.
مقدار فسفر موجود در گردو با ماهی و برنج و حتی تخم مرغ نیز برابری می‌کند. برگ و پوست گردو مقوی و تصفیه کننده خون است. برگها و پوست آن بخصوص بخاطر ماده تلخ وتانن آن در مداوای بیماری‌های پوستی و خنازیر مفید واقع می‌شوند.
 مهم‌ترین خواص گردو :
درمان ورم روده و معده: ۱۵ تا ۲۰ گرم برگ گردو را به مدت ده دقیقه در یک لیتر آب جوش دم کنید ،برای ورم معده و روده. به به عنوان کرم کش ۳ فنجان در روز از این دم کرده را بنوشید . درمان خستگی و ورم: دم کردهء۵۰ گرم برگ گردو در یک لیتر آب را در آب وان بریزید این حمام آرام بخش خستگی ست و ورم را بر طرف می‌کند همچنین در مورد مداوای سرمازدگی و بیماریهای پوستی تجویز می‌شود .
درمان ورم لثه ولوزه: دمکردهء فوق را به میزان حجمش با آب رقیق کنید و آن را غرغره کنید تا ورم لثه و لوزه شما درمان شود .
درمان کم خونی: جوشانده برگ یا پوست سبزگردو برابر تجویز فوق درمان کم خونی و ضعف است. ۲۰ تا ۳۰ گرم از پوست سبز گردو یا خشک آن را در یک لیتر آب به مدت یک ربع بجوشانید و صاف کنید و قبل از هر وعده غذا یک فنجان از آن را بنوشید .
گردو از بروز حمله قلبی جلوگیری می‌کند
گردو علاوه بر اینکه یک میوه خوشمزه است مزایای فراوانی برای سلامتی دارد که یکی از مهمترین آنها وجود چربی امگا – ‌٣ در گردو است.
به گزارش سرویس «بهداشت و درمان» خبرگزاری دانشجویان ایران، مطالعات جدید نشان می‌دهد که گردو حاوی اسید‌های چرب امگا – ‌٣ است. ماهی شناخته شده‌ترین منبع این گروه از چربی‌های مفید است اما گردو حاوی نوع امگا – ‌٣ با عنوان اسید آلفا لینولینک (ALA) است.
به گفته محققان و کارشناسان تغذیه مصرف بالای این اسید چرب فرد را در برابر حمله قلبی محافظت می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که ‌٢ گرم در روز اسید آلفا لینولینک که در یک اونس گردو یافت می‌شود، برای دستیابی به این مزایا کافی است.
مغز گردو دارای چند اسید آلما، مقدار کمی اسانس، اگزالاک آهک و ویتامین‌های A، B ،D و E است. این میوه همچنین ‌١٢ درصد ارسینک دارد.
برگ درخت گردو نیز دارای ‌٣ درصد اینوژیت، اسید الاژیک، اسید گالیک و اسانسی با بوی مخصوص و مقداری پارافین، تانن، مواد چرب و املاح معدنی از قبیل باریوم، منیزیم، پتاسیم، کلسیم و کاروتن است.
به علاوه پوسته گوشتی میوه سبز گردو دارای امولسیون، قند و اسید‌های آلی از جمله اسید سیتریک، اسید مالیک، فسفاتها و اگزالات کلسیم است. لازم به ذکر است که عصاره برگ این درخت خاصیت میکروب کشی و باکتری‌کشی دارد.
مقدار فسفر موجود در مغز گردو با ماهی، برنج و حتی تخم مرغ برابر است. در مغز گردو پروتئین، فیبر، منگنز، منیزیم و مس هم وجود دارد. برگ و پوست این میوه مقوی است و خاصیت تصفیه کنندگی خون را دارد. از برگ و پوست میوه گردو به خاطر وجود ماده تلخ و تانن برای درمان بیماری‌های پوستی استفاده می‌شود.
مغز گردو همچنین حاوی ترکیباتی به نام استرول است که به طور طبیعی در ترکیبات گیاهی تولید می‌شوند که به لحاظ ساختار شیمیایی شبیه به کلسترول هستند. برخی از استرولهای گیاهی در طول موسسه گوارش و در جریان عمل هضم جذب نمی‌شوند و مسیر جذب کلسترول در جریان خون را نیز مسدود می‌کنند. یک اونس مغز گردو حاوی ‌۵٠ میلی گرم استرول گیاهی است که دانشمندان معتقدند این ماده نقش مهمی در حفاظت شیمیایی و نیز حفاظت عروقی در بدن ایفا می‌کند.
به علاوه گردو حاوی فلاونوئیدی بنام اسید الاژیک است که این ماده می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی را مسدود کند.
در هر ‌١٠٠ گرم مغز گردوی خام و خشک به ترتیب ‌٣/۵ گرم آب، ‌١۴/٨ گرم پروتئین، ‌۶۵ گرم مواد چربی، ‌١٣ گرم مواد نشاسته‌ای، ‌١٠٠ میلی گرم کلسیم، ‌٣٨٠ میلی گرم فسفر، ‌٣ میلی گرم آهن، ‌٢ میلی گرم سدیم، ‌۵٠ میلی گرم پتاسیم، ‌٣٠ واحد ویتامین آ – ‌٠/٣۵ میلی گرم ویتامین ب‌ -۶، ‌٠/١٢ میلی گرم ویتامین ب-۲، ‌١ میلی گرم ویتامین ب-۳ و ‌٢ میلی گرم ویتامین c وجود دارد.
به لحاظ خواص دارویی لازم به ذکر است که گردو خونساز است و خاصیت تصفیه کنندگی خون را دارد.
برای درمان بیماری‌های ریوی استفاده می‌شود. دل پیچه را آرام می‌کند. مخلوط گردو، عسل و مربا برای تقویت اشخاص لاغر و تحریک توان جنسی بسیار مفید است. مربای مغز گردو ملین است و نیز آپاندیس را تقویت می‌کند. مصرف گردو از بدن در برابر تشکیل سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا محافظت می‌کند. پوست درخت گردو و پوست سبز این میوه قابض است. مصرف گردو به همراه موز و انجیر نیز تقویت کننده مغز و تمرکز است. اگر ‌١۵ تا ‌٢٠ گرم برگ گردو را به مدت ده دقیقه در یک لیتر آب بجوشانید و مصرف کنید ورم روده و معده را بهبود می‌بخشد نیز خاصیت انگل کشی دارد. همچنین دم کرده‌ برگ گردو گاهی از سوی پزشکان گیاهی برای درمان خستگی و ورم و مداوای سرمازدگی و امراض پوستی که البته به صورت خارجی و غیر خوراکی استفاده می‌شود، تجویز می‌گردد. از این دم کرده برای درمان ورم لثه و لوزه نیز استفاده می‌شود.
از آنجا که این میوه دارای مس است به جذب آهن در بدن کمک می‌کند. از جوشانده برگ گردو همچنین برای شست و شوی زخم‌ها و التیام آنها استفاده می‌شود.
در مورد ترکیبات روغن گردو نیز گفتنی است که در یک قاشق غذاخوری از روغن این میوه ‌١٢٠ کالری، ‌١۴ گرم چربی کلی، ‌٢/١ گرم چربی اشباع شده، ‌١/٣ گرم چربی‌های اشباع نشده تک زنجیره‌ای، ‌۶/٨ گرم چربی‌های اشباع نشده چند زنجیره‌ای یافت می‌شود. اما لازم به ذکر است که روغن این میوه‌ فاقد فیبر غذایی، پروتئین، کربوهیدرات، کلسترول و سدیم می‌باشد. این در حالی است که در یک اونس از خود مغز گردو به ترتیب ‌۴/١ گرم فیبر خوراکی، ‌۴ گرم پروتئین، ‌۵ گرم کربوهیدرات و ‌٣ میلی گرم سدیم، ‌۴/٠ میلی گرم مس، ‌۴٨ میلی گرم منزیم و ‌٨/٠ میلی گرم منگنز وجود دارد.
لازم به ذکر است اگر برگ خشک شده گردو را در داخل کیسه برنج قرار دهیم دیگر احتیاج به مصرف قرص برنج نخواهیم داشت برگ گردو انواع حشرات موذی را از برنج دور خواهد کرد
طرز استفاده:
گردوی تازه برنگ سفید با پوست زرد روشن است . مغز گردو را در ظرف سربسته در داخل فریزر نگاهدری کنید تا کهنه نشود .
 مضرات : گردو با داشتن مواد مغذی زیاد غذای بسیار خوبی است ولی نباید در خوردن آن اصراف کرد زیرا زیاده روی آن باعث ورم لوزه و زخم دهان می شود . مخصوصا گردو برای گرم زماج ها خوب نیست و معمولا بهتر است اینگونه افراد بعد از خوردن گردو دهان خود را بشویند و یا انار ترش و یا کمی سکنجبین یا سرکه بخورند . مغز گردو لطیف است و در اثر ماندن کهنه می شود ور نگ آن زرد یا قهو ه ای و طعمش تند می شود و باعث مسمومیت خواهد شد و نباید از آن استفاده شود .
به هیچ وجه نباید در خوردن گردو افراط و از پنج عدد در روز بیشترمصرف بشود زیرابرای سلامتی زیان آور است. درضمن لثه‌ها و زبان و گلو را می آزارد. کسانی که ناراحتی معده و کبد دارند نباید گردو بخورند. افراد چاق نیز باید از آن پرهیز کنند. خوابیدن در زیر درخت گردو به علت صدور فراوان گاز کربنیک در شب خطر ناک است

فوایدگردو :
گردو به نام “غذای مغز” به دلیل حاوی فراوان امگا 3 مشهور است. بهترین منبع منگنز و مس می باشد. همچنین حاوی ویتامین های گروه B و چربی که کاهنده کلسترول خون است. مراکزکشت: ایران یکی از کشورهایی تولید کننده این محصول در جهان است. که بیشترین آن متعلق به شهر تویسرکان واقع در همدان است، که به نام معدن طلایی سبز معرف است، که البته در مناطقی از کرمانشاه ،آذربایجان نیز یافت می شود.
وزن /بسته بندی گردو : کیلو گرم
وزن/ بسته بندی مغز گردو : کیلو گرم

خواص بادام | Almond properties

بادام

درخت بادام، درختي است داراي برگ هاي دراز وباريك، كه گلهايش پيش از روييدن برگ ها شكفته مي شود . ميوه درخت آن ابتدا داراي پوست سبزو نازك و پوشيده از كرك كه آن را چغاله بادام مي نامند كه پس از مدتي سفت وسخت مي شود .
مغز آن بر دو نوع است: شيرين وتلخ .

بادام شيرين را خام يا بو داده مي خو رند واز آن روغن نيز گرفته مي شود. اين روغن در پزشكي وصنعت صابون سازي كاربرد دارد . نام عربي بادام «لوز» است، چغاله بادام ميوه اي مغزي، تقويت كننده معده و آب آن لثه دندان را محكم مي كند.
نوع بادام :شیرین –تلخ
فواید بادام :
براي تقويت حافظه و نيروي بينايي مؤثر است .
درخت بادام، درختي است داراي برگ هاي دراز وباريك، كه گلهايش پيش از روييدن برگ ها شكفته مي شود . ميوه درخت بادام ابتدا داراي پوست سبزو نازك و پوشيده از كرك كه آن را چغاله بادام مي نامند كهپس از مدتي سفت وسخت مي شود .
مغز بادام بر دو نوع است: شيرين وتلخ .
بادام شيرين را خام يا بو داده مي خو رند واز آن روغن نيز گرفته مي شود. اين روغن در پزشكي وصنعت صابون سازي كاربرد دارد . نام عربي بادام «لوز» است، چغاله بادام ميوه اي مغزي، تقويت كننده معده و آب آن لثه دندان را محكم مي كند.
قسمت هاي مورد استفاده درخت بادام عبارتند از:
1-پوست بادام 2- برگ بادام 3- شكوفه بادام 4- مغز بادام
2-خواص بادام :
ـ بادامميوهاي سرشار از ويتامين ب1، ب2، پ پ، قند،كلسيمومواد چربي است .
ـ دانشمندان بزرگ اسلام (بئ علي سينا، زكرياي رازي)بادام را به عنوان نرم كننده سينه، آرام كننده سوزش ادرار، تقويت كننده معده وريه وپاك كننده روده ها تجويزمي كرده اند .
ـ زكرياي رازي عقيده داشت، بادام هوش را زياد كرده وبدن را فربه و چاق مي كند .
ـ بادام، داراي مقداري آهك ومقدار قابل توجهي فسفر است كه اثر كاملي بر مغز وسيستم عصبي دارند .
ـ بادام رسيده خشك بي اندازه مقوي است و براي كساني كه دچار كمبود كلسيم شده اند، غذايي عالي است .
ـ از بادام شيرين روغني استخراج مي كنند كه مسهل است و مقدار مصرف آن براي اشخاص بزرگسال 60گرم و بچه ها 15تا 10گرم است كه بايد صبح ناشتا خورده شود.
ـ اگر زخم اگزما را با روغن بادام شيرين چرب كنند، در بهبود آن تسريع خواهد شد .
ـ براي تقويت امعا مي توان پايين شكم رابا روغن بادام شيرين هر صبح وشب مالش داد.
ـ روغن مايع بادام شيرين، براي آرام كردن درد گوش خيلي مفيد است به اين منظور بايد نيم قاشق قهوه خوري كوچك روغن بادام را شب، هنگام خواب در گوش بچكانند .
ـ براي نرم نگه داشتن دست ها در زمستان بهبود ترك دستها مي توان روغن بادام شيرين را به اندازه مساوي با كره و كاكائو مخلوط كنيد و مانند پماد به دست هاي خود بماليد.
روغن بادام شيرين، سرفه هاي خشك با منشأ عصبي را تسكين مي دهد. روغن بادام شيرين ، اخلاط غليظ را به راحتي دفع مي كند. در اين دو مورد بايد افراد بالغ، صبح و ظهر و شب هر دفعه يك قاشق مربا خوري روغن بادام بخورند.
روغن بادام در معالجه قولنج كليه، سنگ كليه، وجود خون در ادرار، دردهاي زايماني، بي تابي هاي كودك بر اثر دل پيچه، حالات تشنجي شيرخواران به صورت خوراكي يا تنقيه به كار مي رود.
-ماساژ سر با روغن بادام شوره سر را از بين مي برد.
-روغن بادام، خشونت حلق را بر طرف مي كند براي اين منظور 1تا 2 قاشق غذاحوري روغن بادام شيرين را در يك ليوان آب گرم ريخته و غرغره كرده و در صورت تمايل بعد از غرغره مي توان آن را فرو داد.
-براي جلوگيري از پيشرفت قوز ( خميدگي مهره هاي پيرمردها ) و درمان آن بايد روغن بادام شيرين را كمي گرم كرده و روزي چند مرتبه در محل مهره هاي تازه كج شده ماليد و بيمار را به پشت خواباند.
-اگر 50 گرم پوست خشك و زرد رنگ بادام شيرين را در 1 ليتر آب بجوشانيد و افراد بالغ صبح و ظهر و شب، هر دفعه يك استكان به همراه كمي شمر بنوشند و اطفال نصف استكان ، گلودرد و سرفه هاي پي در پي ، التهاب مجاري تنفس را تسكين مي دهد.
-شكوفه بادام شيرين، مسهل ملايمي است كه به صورت دم كردن به اطفال مي دهند.
-برگ بادام، صفرابر و مقوي كبد است و از آن جوشانده اي تهيه مي كنند كه با شكر شيرين كرده و به تدريج گاهي يك استكان مي خورند.
-بادام براي تقويت حافظه نيروي بينايي مؤثر است.
-از بادام شيرين شربتي تهيه مي كنند كه در مورد التهاب و تورم اعضاي تناسلي و ادرار مفيد است. اين شربت خنك و مسكن است. بدين منظور بايد يك كيلو بادام را پوست كند و آن را در هاوني كه كمي آب دارد كوبيد تا خميري بدست آيد و سپس آن را با يك ليتر آب و 500 گرم شكر مخلوط كرده و صاف مي كنند و 700 گرم قند و 200 گرم عرق بهار نارنج را به آن اضافه مي كنند.
-از دم كرده 30 گرم برگ و 15 گرم شكوفه درخت بادام مخلوطي را به وجود مي آورند كه ادرار را زياد مي كند و مسهل و كرم كش است.
-اگر بادام را بو دهيد و آن را مثل قهوه بساييد، جانشين قهوه خواهد شد كه هيچ ضرري نخواهد داشت.
-اگر برگهاي تازه و سبز درخت بادام را به صورت مرهم روي سوختگي و كوفتگي بگذارند مفيد خواهد بود.
-بادام بسيار غذاي خوبي است و مخصوصاً به خانم ها توصيه مي شود هنگامي كه حامله هستند و يا شير مي دهند آن را مصرف كنند. زيرا باذام مقوي و نيروبخش است و بر روي سلامتي نطفه اثربه سزايي دارد.
مغز بادام شيرين است و به علت داستن فسفر، بهترين درمان بيماري مغزي و عصبي است.
پروتئين گياهي فراوان در بادام به مردان براي پشت سر نهادن يأس و نااميدي مردانه، كمك مي كند.
تذكرات:
1-خوردن زياد بادام، موجب ناراحتي معده و دستگاه هاضمه مي شود.
2-براي هضم بهتر بادام بايد آن را خوب و به آرامي جويد و در دهان نرم كرد و سپس فرو داد.
همچنین حاوی منگنز، پتاسیم، اسید فولیک و کلسیم است. میوه درخت بادام است که حاوی ویتامین “ای و بی” براي تقويت حافظه و نيروي بينايي مؤثر است .میوه ی است که در کاهش کلسترول خون با داشتن چربی بسیار موثر است.
1)بادام به دلیل سرشاربودن ازویتامینE، خاصیت ضد پیری دارد و از به وجود آمدن چین و چروک پوست جلوگیری می کند. بر همین اساس توجیه می شود که در مصرف روزانه حتماً از بادام در رژیم غذایی خود استفاده نمائید. بادام یکی از منابع مهم تأمین آنتی اکسیدان ” سلنیوم” است. سلنیوم مانند ویتامین E و C جزء مواد آنتی اکسیدان است که می توان رادیکالهای آزاد بدن که در پیری فرد بسیار مهم است کنترل نمایند.
2- مصرف خشکبارها از جمله بادام که منبعی غنی از مواد مغذی را دارند می تواند به سلامتی قلب افراد کمک شایان بکند. ویتامین E و منیزیم و آنتی اکسیدان در بادام می توان در روان ساختن جریان خون کمک زیادی بکند و همین موضوع در سلامتی قلب موثر است. یکی دیگر از فواید بادام کاهش کلسترول بد خون است در ضمن در هنگام صبحانه فیبر و ویتامین E بدن را تأمین می کند.
3- مغز بادام از دیابت پیشگیری می کند و می تواند به این بیماران کمک شایانی در حفظ سلامتی آنها بکند.
مراکزکشت بادام : معروف ترین بادام در ایران، در استان فارس، کرمان و آذربایجان تولید می شود.
وزن /بسته بندی بادام : کیلوگرم
وزن /بسته بندی مغز بادام : کیلوگرم

خواص زعفران | Saffron properties

زعفران
با توجه به خواص منحصر به فرد خود طلای سرخ نام دارد. که به عنوان طمع دهنده در غذا ، بستنی و قنادی ها مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به رنگ و خاصیت آن در صنایع آرایشی و داروسازی به کار می رود.
ما بهترین محصول را از شهرهای معروف ایران ( خراسان رضوی و قائنات جمع آوری و بسته بندی می نماییم. زعفران ایران که بیش از 95% تولید جهانی را به خود اختصاص داده است از نظر طعم، عطر و رنگ آن منحصر بفرد می باشد و هیچکدام از زعفرانهای معروف دنیا از قبیل افغانستان، اسپانیا و یونان و … قادر به رقابت با محصول ایرانی نمی باشند. بیشتر استفاده زعفران در صنایع دارویی و غذایی می باشد که در پخت و پز به عنوان ادویه مورد توجه است. ما قادر هستیم این محصول را به هر میزان به اقصی نقاط ایران و دنیا در کوتاه ترین زمان و بهترین قیمت با حذف واسطه ها ارسال نماییم .
نحوه مصرف زعفران در دنیا:
زعفران به طور گسترده غذاهای عربی، کشورهای مرکزی آسیا، اروپا، هند، ایران، مراکش، آمریکای شمالی مورد استفاده قرار می گیرد.
رنگ زعفران عطر و طعم دلپذیری به مواد غذایی می بخشد به همین علت در تهیه شیرینی، بستنی، عطر، دارو و نوشابه های الکلی و غیر الکلی در بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار می گیرد. هندی ها و عرب ها از بزرگترین مصرف کنندگان زعفران می باشند. در شمال ایتالیا و جنوب سوئیس زعفران برای تهیه برنج زعفرانی معروف آنها یعنی ریزوتو(Risotto) کاربرد زیادی دارد.
فرانسویها نیز زعفران را به خوبی می شناسند و در تهیه انواع غذاها از آن استفاده می کنند.در اسپانیا غذایی به نام پائلا(Paella) تهیه می شود که زعفران در آن نقش مهمی دارد. در آلمان و انگلیس نیز زعفران در تهیه کیک زعفرانی استفاده می شود.
انواع زعفران :
سرگل (همان زعفران قرمز)): این نوع از رقم خالص و شامل کلاله بدون خامه است. 105 کیلوگرم گل آن 1kg زعفران سرگل تولید می شود.
پوشال: پوشال ترکیبی از زعفران است که طولانی تر و ضخیم تر از زعفران شایع شده است. این نوع شامل کلاله با خامه 3-5میلی متر ازهر 101kg از گل زعفران تولید 1kg از زعفران pushal.
فواید زعفران :
مهم ترین آن خواص ضد افسردگی، ضد درد، ضد عفونی کننده، ضد نفخ، ضد تومور، تقویت کننده قلب ، و کاهنده کلسترول وفشار خون است.
زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است‌. از مهم‌ترین خواص دارویی زعفران که از قدیم‌الایام مورداستفاده قرار می‌گرفته، درمان افسردگی است‌.
از جمله خواص دارویی زعفران ،خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می‌شود‌؛
• اثر مسکن درد دارد؛
• قاعده‌آور است‌؛
• باعث تحریک اعصاب می‌شود؛
• زعفران خون‌ساز است و گردش خون را آسان می‌سازد ؛
• مصرف زعفران خونریزی‌های بعد از زایمان را از بین می‌برد‌؛
• قوای جنسی را تقویت می‌کند‌؛
• از جمله دیگر خواص دارویی زعفران اینكه می تواند کبد را تصفیه و قوی می‌سازد‌؛
• سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد؛
• کلیه و مثانه را پاک می‌کند؛
• آرام بخش و خواب آور است‌؛
• زعفران ضد‌تشنج است‌؛
• گاز معده را برطرف می‌کند
• ادرار‌آور است‌؛
• از جمله دیگر خواص دارویی زعفران روشن‌ كردن پوست رخساره است؛
• تقویت حافظه و یادگیری؛
• از جمله دیگر خواص دارویی زعفران کاهش فشارخون است؛
• کاهش چربی خون؛
• درمان آسم
• از جمله دیگر خواص دارویی زعفران رفع نفخ شکم است.
• زعفران در درمان حالات تشنجی و درد دندان موثر است و به صورت دم كرده 5/0 تا 2 گرم در لیتر مورد استفاده قرار می‌گیرد؛
• به دلیل داشتن آنتی اکسیدان به عنوان توان بخش قلب و پیشگیری‌کننده از بیماری‌های قلبی و سرطان نیز مطرح است؛
• زعفران مانع گسترش سرطان سینه؛

زعفران نه تنها عوارض رنگ‌دهنده‌های مصنوعی همچون حساسیت‌زایی را ندارد، بلکه حاوی ویتامین‌های B6، B2، B1، ویتامین C و دیگر مواد مغذی مورد‌نیاز بدن است و اگر بالاخره می‌خواهید همیشه شاد و خندان باشید؛ زعفران بخورید‌.

فرمول قدیمی زعفران برای تنظیم عادت ماهانه خانم‌ها و بازکردن قاعدگی سال‌ها است که به کار می‌رود و اثر بسیار مفیدی دارد.
• تارتارات آهن و پتاسیم 5/0 گرم
• گرد زعفران 5/0 گرم
• پودر دارچین 2 گرم
از این مخلوط چهار بار در روز استفاده کنید‌.

گرد زعفران‌: زعفران را در فر با حرارت 25 درجه سانتیگراد خشک کرده و سپس آسیاب کنید و از الک خیلی ریز رد کنید تا گرد نرمی بدست آید‌.

مضرات:
چون زعفران بر روی سیستم تولید مثل اثر دارد بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن احتراز کنند؛ چرا که ممکن است باعث سقط جنین ‌شود‌. خوردن زیاد زعفران برای کلیه‌ها مضر است‌. اشتها را کم می‌کند و ایجاد سردرد می‌کند و باعث اختلال حواس می‌شود‌. زعفران را باید در شیشه‌های دربسته و دور از نور نگهداری کرد زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست می‌دهد‌.

ایسنا در این خصوص می‌نویسد: زعفران در صورتی شادی آور، آرامش بخش و دارای خاصیت درمانی است که در حد متعادل استفاده شود. «مینا کریمی»، کارشناس تغذیه با بیان این مطلب می‌گوید: مصرف سه گرم زعفران را در ماه برای هر فرد مناسب است و استفاده بیش از پنج گرم زعفران در یک وعده غذایی‌، عوارضی همچون سرگیجه، کاهش تعداد ضربان قلب و احساس تهوع در پی دارد؛ همچنین، این میزان زعفران در دوران بارداری احتمال سقط جنین را افزایش می دهد .
طریقه تشخیص زعفران:
زعفران خالص وقتی روی سطح آب گرم یا ولرم پخش شود فورا به شکل مشخصی که قابل شناسایی از پرچم های زعفران یا قطعات کوچک گل گلرنگ و گل همیشه بهار است در میاید.
یکی از موارد تقلب در زعفران استفاده از رنگهای شیمیایی و مصنوعی جهت رنگ کردن زعفران است که استفاده از آنها در صنعت زعفران غیر مجاز می باشد. معمول ترین این رنگها شامل: تارترازین، Orange II، آمارانت، سانست یلو، Ponceau 4R، کینولئین یلو می باشد.
یکی دیگر از تقلبات زعفران اعمال کم فروشی در وزن زعفران است. از موارد دیگر تقلبات زعفران می توان اضافه نمودن نمک و شکر به زعفران را نام برد که جهت افزایش جرم آن صورت می گیرد.
یکی از راههای تشخیص زعفران مزه کردن آن است که باید دارای طعم تلخ باشد ولی اگر طعم آن شیرین یا شور باشد یعنی به آن نوعی نمک یا شکر اضافه کرده اند که منشاء قلیائیت دارند.
در مجموع کسانیکه این محصولات تقلبی را می فروشند، بسته بندی آنها فاقد مشخصات کامل و صحیح تولید کننده می باشد که در صفحه نکات رنگ و بسته بندی زعفران کاملا توضیح داده شده است.
بر طبق استاندارد ملی، موارد ذیل نباید در زعفران مرغوب دیده شود:
موارد فیزیکی نامطلوب که عبارتند از: وجود نخ، ریگ و شن، حشرات و کنه های زنده یا مرده، قارچ و کپک که با چشم غیر مسلح دیده شود و نیز وجود الودگی جوندگان و پرندگان.
موارد نامناسب شیمیایی که عبارتند از: رطوبت بالا، خاکستر کل، خاکستر نامحلول در اسید عصاره محلول در آب سرد، تلخی، سافرانال، قدرت رنگی، ازت تام، فیبر خام، جرم مواد خارجی، جرم بقایای گل.
به طور کلی توصیه می گردد با وجود موارد زیاد تقلب در زعفران و تشخیص سخت آن برای عموم ، حتما از زعفران هایی که دارای مجوز رسمی از اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی و اداره نظارت بر مواد غذایی می باشند ، تهیه نمایید بدیهی است که برای حصول اطمینان باید آرم استاندارد ، آرم پروانه ساخت و یا کد بهداشتی را بر روی بسته بندی محصولات مشاهده نمایید.’

خواص بادمجان | Eggplant properties

کالری بادمجان کم است هر فنجان آن فقط حاوی 20 کالری است، عمدتا از کربوهیدرات ها تشکیل شده است، یک منبع قوی انرژی نیز بشمار می آید. دارای ویتامین ها و مواد معدنی است، بادمجان حاوی ترکیبات دیگر است که برای سلامتی فوق العاده خوب است حتی در جلوگیری از سرطان و کاهش کلسترول کمک زیادی میکند. هنگامی که متوجه شدید بادمجان چقدر برای سلامتی فایده دارد ممکن است بخواهید هرروز در رژیم غذایی خود از بادمجان استفاده کنید
این گیاه که میوه آن در زمان حاضر مصرف خوراکی بسیاری پیدا کرده است در قدیم مصرف خوراکی چندانی نداشته. بادمجان (Eggplant) را باید طبق دستور زیر برای خوردن آماده سازند تا بدن انسان را آماده برای بعضی بیماری ها نکند. به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام، بادمجان باید تازه و کم تخم و جوان بوده و پوست براق داشته باشد و نوع طویل آن از نوع مدورش بهتر است. قبل از پختن باید پوست آنرا کنده و هر بادمجان را چهار قسمت کنند و یا ورقه ورقه نمایند و بر آن ها نمک بمالند و مدت چند ساعت در آب خنک گذارند تا آب قدری سیاه و تیز طعم گردد. این آب را عوض کرده و عمل را تکرار کنند تا مواد سیاه رنگ و مواد نفخ زا و مواد سست کننده در آب داخل شده و با آب دور ریخته شوند. سپس با آب پاک آنرا شسته و با روغن حیوانی تازه آنرا سرخ کرده و با مقداری گوشت گوسفندی بریان شده آنرا دم بدهند تا خوب پخته شود سپس می توانند آنرا با مقداری انار یا رب انار یا قدری سرکه و یا ماست میل نمایند. اکنون مضار آن از بین رفته و منافع آن باقی مانده است. اگر بادمجان را در آب و نمک بفرم مذکور نخیسانند و بعضی مواد را از آن نگیرند در بدن ایجاد نفخ و درد پهلو و عرق بدن را بد بو و رنگ رخساره را کدر و غیر شفاف کرده و سلول های بدن را در برابر بعضی ویروس ها کم استقامت می سازد
افرادیکه دست و پاهایشان زیاد عرق می کند چنانچه با آبی که بطریق مذکور بادمجان در آن خیسانده شده شستشو نمایند ترشح عرق آن ها را نقصان می دهد. چنانچه بادمجان را بسوزانند و خاکستر آن را با مقداری سرکه خمیر کرده چند روز بر زگیل گذارند بعضی از انواع زگیل را از بین می برد. اگر مقداری بادمجان کوچک را با مقدار کمی آب و قدری نمک طعام طبخ نمایند سپس با فشار عصاره آن ها را گرفته و این عصاره را با قدری روغن کنجد مخلوط کرده و حرارت مناسب بدهند (حرارت ملایم) تا آب آن بخار شده و روغن باقی بماند حال برای معالجه زگیل های بزرگ می توان روزها از این روغن ضماد نموده و شب ها آنرا تفاله ای که از عصاره آن گرفته شده بالای آن ها بسته شود تا چند روز عمل را تکرار کنند، بعضی زگیل ها ریخته می شود. بطور کلی داروئی که نتواند یک تغییر فیزیولوژیکی در سلول های پوست ایجاد کند نمی تواند سبب سقوط زگیل ها گردد. لازم به تذکر است که بعضی از زگیل ها با داروی فوق نیز قابل مداوا نبوده بلکه اینگونه زگیل ها را باید به طریق دیگر مانند بستن با ریسمان از محل اتصال آن ها به پوست بدن یا با داروهای خورنده آن ها مانند غلبلب هندی و یا با داروهای دیگر و یا با عمل جراحی یا سوزانیدن به وسیله دستگاه های برقی مداوا نمود.

خواص بالنگ | Citron properties

اندازه این گیاه حدود یک و نیم تا دو متر است و در نواحی گرم و مرطوب یا معتدل و مرطوب می روید. دارای برگ های طویل و عریض است. برگ های آن سبز و خوشبو می باشند. گل آن سفید و تمام اعضاء این گیاه مصرف طبی و درمانی دارند. میوه این گیاه بالنگ است در نواحی گرم زمین این گیاه در سال دو نوبت میوه می دهند. میوه این گیاه تلخ است که بطور مختلف تلخی آن گرفته می شود. پوست زرد آن دارای طبیعت گرم و خشک و گوشت یا پیهی که در زیر آن است در نوعی که مغزش شیرین است سردتر می باشد و برگ و شکوفه آن نیز گرم و خشک است.
این گیاه دارای خاصیت ضدسم بوده و سم بعضی از جانوران از قبیل عقرب و مار را تا حدودی خنثی می کند. اگر زالو در حلق کسی رفته باشد از آبی که بالنگ در آن جوشیده شده غرغره کند زالو کنده شده و اخراج می گردد.
پوست زرد آن مقوی قلب و قوای فکری و کبد و معده و احشاء بوده و دهان را خوشبو میسازد و به هضم غذا کمک می کند. اگر این پوست را با شکرنی یا با عسل مربا بکنند مربائی مقوی و مفرح خواهد شد و خاصیت ضدسمی هم دارا میباشد.
اما باید از آن هر دفعه به مقدار کم خورده شود چون وقتی زیاد خورده شود هضم آن دیر انجام می شود به علاوه شدت حرارت آن برای افراد گرم مزاج آزار دهنده است. به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام، اگر بالنگ خشک را در داخل لباس بگذارند از بید یا مورزدگی آن جلوگیری می کند. اگر بالنگ را در روغن کنجد حل کرده و بگذارند روغن مدتی بماند روغن حاصل برای سیاتیک و درد مفاصل و دردهای عصبی و کمر درد و درد مثانه مفید است که هم بصورت خوراکی و هم بصورت ضمادی مصرف میشود. افرادیکه سردردهای مزمن ناشی از ناراحتی های گوارشی یا سرگیجه دارند اگر مقداری نان را در آبی که بالنگ در آن خیسانیده شده بگذارند و یا در عصاره بالنگ بخیسانند و بخورند ناراحتی آنان زایل میگردد

خواص ذرت | Corn properties

ذرت طبعی سرد دارد و بیشتر در فصل گرم و تابستان این گیاه کاشته می شود. کسانی که عمل قلب و یا کبد در پیش دارند خوردن ذرت را فراموش نکنند زیرا خواص آن باعث آسان تر شدن این عمل می شود. کسانی که فعاللیت بدنی زیادی دارند حتما ذرت بخورند. برای درمان سنگ کلیه نیز خوردن ذرت توصیه می شود.
– ورم پروستات: براي ورم پروستات يك عدد ذرت كامل را در 5 ليوان آب سرد پخته سپس هر 4 ساعت يك ليوان از آب ذرت ميل شود وخود دانه‎هاي ذرت به عنوان يك وعده غذا خورده شود.
– براي درمان روماتيسم از دم كرده كاكل ذرت استفاده شود.
– براي درمان كم خوني عصرها از ذرت بوداده استفاده كنيد.
– براي درمان لاغري (مانند شماره 7) استفاده شود.
– براي گرفتگي صدا از شربت ذرت استفاده شود بدين صورت كه ابتدا ذرت را در آب جوشانده سپس كمي شكر به آن اضافه كرده مجدداً بجوشانيد و ميل شود.
– براي درمان يبوست سوپ ذرت و خوراك ذرت را در برنامه غذايي خود قرار دهيد.
– براي درمان شكنندگي ناخن ذرت را پخته كرده مقداري از آب آن را در ظرفي ديگر ريخته و ناخن‎ها را در آن قرار دهيد و بقيه را ميل كنيد.
– ضدبلغم است.
– براي درمان چربي خون از دم كرده كاكل ذرت و يا خود ذرت به عنوان غذا ميل شود.
– براي درمان سرطان پروستات تمام ذرت (كاكل + دانه ذرت + چوب آن) آب پز سپس آب آن هر 6 ساعت نصف استكان و خود ذرت ميل شود، منظور از استفاده ذرت آب پز يعني يك ذرت كامل را با 5 ليوان آب، آب پز كنيد و كمي نمك به آن بيفزاييد.
– براي درمان كلسترول سوپ ذرت و ذرت آب پز به عنوان غذا ميل شود.
– براي درمان نقرس 40 گرم كاكل ذرت را در يك ليتر آب 5 دقيقه جوشانده 15 دقيقه دم كنيد صاف نموده روزي 5 بار هر بار يك فنجان ميل شود.
– براي درد مفاصل (از روش شماره 16) استفاده شود.
– مصرف دم كرده كاكل ذرت باعث كاهش وزن و رفع ورم بدن مي‎گردد.
– كساني كه چاق هستند بهتر است روغن مصرفي آنها روغن ذرت باشد.
– براي درمان خارش‎هاي جلدي و حساسيت‎هاي پوستي اگر مدتي روغن ذرت را بمالند درمان مي‎گردد.
– براي رفع التهاب، تورم و چرك كليه از دم كرده كاكل ذرت استفاده شود.
– كساني كه مسلول هستند سوپ ذرت را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
– براي رفع چين و چروك صورت يك قاشق آرد ذرت با يك قاشق آرد نشاسته و يك قاشق آرد جو مخلوط كرده باشيد و با عسل درآميزيد، سپس به صورت ماسك روي پوست بگذاريد.
– براي رفع ترك لب و نرم شدن آن يك كم خامه با آرد ذرت مخلوط كرده خوب بهم بزنيد سپس به مدت نيم ساعت روي لبها بگذاريد آن گاه بشوييد.
– براي نرم شدن لب اطراف ناف را با روغن ذرت هر شب چرب كنيد.
– براي بسته شدن منافذ پوست (پوست‎هايي كه منافذ آنها خيلي باز است) آرد ذرت با آرد جو مخلوط نموده كمي آب به آن اضافه كرده به صورت ماسك روي صورت بگذاريد.
– براي از بين رفتن كبودي دور چشم ذرت را در برنامه غذايي خود قرار دهيد و از دم كرده كاكل ذرت استفاده شود.
– كساني كه آلبومين دارند از جوشانده ذرت، كاكل ذرت استفاده كنند.
– براي معالجه ورم دست‎ها در اثر سرمازدگي آرد ذرت را با خاك اره نرم چوب مخلوط نموده خمير كرده به دست‎ها بماليد، روزي 2 بار اين كار را تكرار كنيد.
– براي درمان اختلالات كبد از جوشانده كاكل ذرت استفاده كنيد، 30 يا 40 گرم كاكل ذرت در يك ليتر آب 5 دقيقه جوشانده 15 دقيقه دم كرده هر 4 ساعت نصف فنجان مصرف شود.
– براي درمان اگزما ذرت را در سركه پخته به صورت ضماد بگذاريد.

خواص زرد آلو | Apricot properties

زرد آلو از سری میوه های پرخاصیت است. برای کسانی قصد اضافه کردن وزن خود را دارند استفاده از جوشانده برگ زرد آلو توصیه میشود. این جوشانده اشتها آور بسیار خوبی است . هسته ی زردآلو نیز خالی از خاصیت نبوده و از خواص آن میتوان به ضد صرفه بودن و تصفیه کنندگی خون اشاره کرد.
1- زردآلو بازكنندة گرفتگي‌هاي مجاري عروق و نرم كنندة سفتي‌ها مي‌باشد. 10 صبح و 5 عصر ميل شود.
2- زردآلوي شيرين، ملين است.
3- زردآلو بدبويي دهان را از بين مي‌برد.
4- خيس كرده برگه زردآلو صفراآور و ملين است، آخر شب ميل شود.
5- خيس كردة برگه زردآلو تشنگي را فرو مي‌نشاند. 10 صبح و 5 عصر يا هنگامي كه عطش دارد از همه بهتر است.
6- زردآلو براي سردمزاجان و كساني كه معدة ضعيف دارند و اشخاص كهنسال مضر است. اگر چنانچه ميل نمودند بالاي آن كمي انسيون بجوند.
7- هيچگاه بالاي زردآلو آب سرد نخوريد.
8- هيچگاه بعد از غذا زردآلو نخوريد.
9- خوردن زردآلو صبح ناشتا خوب نيست ممكن است باعث دل درد شود. اگر چنين شد كمي از كوبيده انسيون با شكر ميل شود.
10- مغزهسته زردآلو اگر تلخ باشد طبع آن گرم و خشك است.
11- دانه شيرين آن مقوي نيروي جنسي است و چون ديرهضم است بايد با نمك بو داده و خورده شود.
12- براي از بين بردن كرم معده 5 گرم از روغن مغز تلخ زردآلو با احتياط مصرف شود.
13- براي خرد كردن سنگ مثانه 5 گرم از روغن مغز تلخ زردآلو با احتياط مصرف شود. سپس هر 4 ساعت يك ليوان عرق خارشتري.
14- براي تسكين بيشتر دردگوش و رفع سنگيني شنوايي چند قطره از روغن دانة تلخ زردآلو در گوش بچكانيد. البته بهتر است با پزشك متخصص مشورت شود. زيرا گوش مجراي خارجي براي بيرون راندن روغن ندارد در نتيجه بايد شستشو شود.
15- دم كردة برگ زردآلو كشندة كرم معده است.
16- شكوفه‌هاي خشك شده زردآلو خونريزي داخلي و بيروني را بند مي‌آورد.
17- زردآلو ضد سرطان است (مخصوصاً سرطان ريه و لوزالمعده).
18- سعي كنيد از دانة تلخ زردآلو حدالامكان استفاده نكنيد چون سمي است.
19- براي كساني كه لاغر هستند خوردن زردآلو در فواصل غذا مفيد است.
20- زردآلو درمان كنندة كم خوني است.
21- كساني كه كارهاي فكري زياد دارند خوردن زردآلو را فراموش نكنند.
22- زردآلو يكي از ميوه‌هاي خوبي است كه ورزشكاران بعد از ورزش مي‌توانند بخورند. به شرط آنكه بعد از خوردن، آب ننوشند. در زمستان مي‌توانند از برگه زردآلو استفاده كنند و در تابستان اگر مي خواهند همراه آب باشد از برگه زردآلو خيسانده در آب استفاده شود.
23- براي اينكه كمتر عصباني شويم در فواصل غذا زردآلو را فراموش نكنيم.
24- ماسك زردآلو لطيف كنندة پوست صورت و گردن مي‌باشد.
25- وجود فلوئور در زردآلو از پوسيدگي دندان جلوگيري مي‌كند.
26- براي جلوگيري از نفخ خوب است كه هستة زردآلو را هم بخوريم.
27- براي درمان اسهال 10 گرم برگ خشك آن را با آب سرد ميل نماييد.
28- جوشاندة شكوفه زردآلو ضد خونريزي است كساني كه خون دماغ مي‌كنند چند قطره از جوشانده را در بيني بچكانند خون بند خواهد آمد.
29- جوشاندة برگه زردآلو اسهال‌هاي صفراوي را درمان مي‌كند.
30- زردآلوي نرسيده براي معده ضرر دارد مخصوصاً كساني كه زخم معده و يا اثني عشر دارند.
31- بهترين زمان خوردن زردآلو آن است كه 2 ساعت از غذا گذشته باشد و از درخت زردآلويي كه در باغچه منزل كاشته‌ايد بكنيد و ميل بفرماييد.
32- هيچ گاه بعد از غذا مخصوصاً بعد از شام زردآلو نخوريد.
33- يك ساعت بعد از خوردن زردآلو در آب سرد استحمام نماييد.
34- برگه زردآلو خيس شده در آب جهت رفع گرمازدگي مفيد است.
35- پتاسيم و اسيدهايي كه در زردآلو وجود دارد موجب لينت مزاج و فعاليت كليه مي‌گردد.
36- براي رفع چروك صورت آب زردآلوي تازه را با كمي شير و عسل مخلوط نموده ابتدا پوست را با صابون گياهي شسته سپس با اين محلول ماساژ دهيد.
37- پوست‌هايي كه خيلي خشك هستند چند برگه خشك زردآلو را در روغن زيتون خيس نموده سپس كوبيده بصورت ماسك روي پوست صورت بگذاريد.
38- براي ترك دست و پا از تركيب برگه زردآلو كه در روغن بادام زميني خيسانده استفاده شود.
39- كساني كه بيماري كبدي دارند سعي كنند كمتر زردآلو بخورند يا اينكه بصورت خشك يا مرباي آن را بخورند.
40- زردآلو براي خانمهاي حامله به عنوان عصرانه بسيار مفيد است.
41- كساني كه لك و پيس دارند كمتر زردآلو بخورند.
42- صمغ درخت زردآلو نرم كننده سينه مي باشد بصورت مكيدن

خواص عدس | Lentils properties

عدس از سری حبوبات با طبع سرد و خشک است که سرشار از آلبومین ، هیدارت کربن چربی ، مواد معدنی و آب و سلولز است. از سری مواد معدنی عدس میتوان به پتاسیم ، فسفر ، منیزیم ، کلسیم و آهن اشاره کرد. ویتامین های موجود در عدس C ، PP ، B2 ، B1 و A می باشند. عدس برای دفع سموم بسیار مناسب است زیرا پتاسیم موجود در آن باهث فعالیت زیاد کلیه می شود.
– عدس باعث تقويت عضله قلب مي‎گردد و در حفظ سلامتي آن مؤثر مي‎گردد.
– عدس باعث تقويت عضلات و رشد و نمو كودكان مي‎شود.
– عدس فعاليت سلول‎هاي مغز و هوش و حافظه را افزون مي‎كند.
– كساني كه كم خون هستند عدس را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
– كساني كه دوران نقاهت را مي‎گذرانند عدس مصرف نمايند.
– عدس يك غذاي خوب براي سالمندان است.
– حضرت محمد(ص) فرموده‎اند: خوردن عدس دل را نرم و اشك چشم را به سرعت جاري مي‎سازد.
– براي جمع شدن پوست‎هاي شل، عدس را با آرد جو مخلوط كرده با كمي گلاب با آبليمو مخلوط نموده يك روز بگذاريد بماند سپس خوب مخلوط كرده پوست را با آن محلول ماساژ دهيد.
– براي رفع جوش صورت: آرد عدس را با آب ترب مخلوط كرده روي جوش صورت بگذاريد.
– براي تحليل خنازير و ورم‎هاي آن عدس را در سركه بپزيد به صورت ضماد بگذاريد.
– خوردن عدس باعث جلاي پوست مي‎شود.
– براي دفع زردي رخسار عدس را همراه تخم خربزه ميل كنيد، يعني ابتدا يك پياله عدس خورده سپس بالاي آن كمي تخم خربزه را بشكنيد و يا اين كه عدس و تخم خربزه را بپزيد به صورت ضماد روي صورت بگذاريد.
– يك نسخه براي جوش صورت: آرد عدس و آرد نخود از هر كدام 25 گرم و نشاسته 15 گرم با عرق رازيانه مخلوط كرده روي صورت بماليد.
– كساني كه به كارهاي سخت بدني اشتغال دارند خوب است كه يك وعده غذايي خود را عدس قرار دهند بدين روش كه عدس پخته را با پياز داغ مخلوط نمايند ميل كنند. البته اگر شب قبل از پخت عدس را خيس نمايند و در زمان پخت زمان كمتري ببرد خاصيت آن بيشتر است.
– براي نرم شدن سينه عدس آب پز ميل كنيد.
– براي درمان چاك گوشه لب از آش عدس استفاده كنيد.
– براي بهبود ورم لوزه از سوپ عدس استفاده كنيد.
– براي درمان ديفتري از جوشانده عدس قرقره كنيد.
– براي سفيدشدن دندان با سوخته دانه‎هاي عدس دندان را مسواك كنيد.
– كساني كه دختر مي‎خواهند خوب است كه يك ماه قبل از بارداري و در دوران بارداري عدس را در برنامه خود بگذارند.
– براي مانع شدن برگشت تب آش عدس را با روغن بادام ميل شود.
– براي برطرف شدن زخمهاي عميق آرد عدس را با عسل مخلوط كرده روي زخم بگذاريد.
– براي از بين بردن ترك پاشنه پا و سرخي پوست آرد عدس را با سفيدة تخم‎مرغ مخلوط نموده به صورت ضماد بماليد.
– جهت ترك دست و پا كه در اثر سرما عارض شده است ضماد عدس با سركه را به دست و پا بماليد.
– براي درمان ورم پستان كه در اثر انعقاد شير به وجود آمده است ضماد پخته عدس با برگ كلم را بگذاريد.
– كساني كه خارش و كهير دارند از عدس آب پز استفاده نمايند.
– عدس باعث افزايش شير مادران مي‎شود.
– امام صادق(ع) فرموده‎اند: در عدس دواي هفتاد درد است.
– خوردن آب عدس ملين و خود عدس قابض است.
– كساني كه مبتلا به سوءهاضمه هستند از سوپ عدس استفاده كنند.
– براي درمان خارش چشم عدس را بسوزانيد و به چشم بماليد.
– عدس پخته با سركه جهت استسقاع يا آماس مفيد است. علايم بيماري آماس يا استسقاع عبارتند از : نفخ شكم، ورم بدون درد در تمامي بدن، تورم پلك‎ها و چشم و صورت، تغيير رنگ پوست و زردي چهره، تهوع و اسهال يا يبوست و خواب‎آلودگي.
– مصرف زياد عدس باعث ضعف ديد مي‎شود.
– كساني كه اختلالات قاعدگي دارند عدس نخورند.
– خوردن عدس در شب باعث كابوس و ماليخوليا مي‎شود به طور كلي عدس كم بخورند.
– كساني كه تصلب شرائين دارند عدس كم بخورند.
– زياده روي در خوردن عدس باعث جذام مي‎شود.
– افرادي كه آنژين صدري دارند عدس كم بخورند.
– زياده‎روي در خوردن عدس ضعف اعصاب مي‎آورد.
– افراد سوداوي عدس كم بخورند.
– خوردن زياد عدس باعث سخت ادراري مي‎شود.

محتویات سایدپنل

نام شما (الزامی)

آدرس پست الکترونیکی شما (الزامی)

موضوع

پیام شما

سبد خرید

  • سبد خرید شما خالی است.

ورود